Beachtape: ”Mitt sovrumsfönster är verkligen en källa till inspiration”

av | Sep 27, 2017 | Intervjuer

Det Brightonbaserade bandet Beachtape släppte nyligen debut-EP:n Hold Music. Vi tog ett snack med bandet om samarbetet med Punk Slime Recordings och om Brightons blomstrande musikscen.

Hur började historien om bandet Beachtape?
– Från början så startade bandet som ett projekt mellan Rory och Leo som de hade tillsammans med en annan kompis som heter Toby. Efter det rekryterades Andy och sedan hoppade Dan in.

I er pressrelease står det att ni är fyra kompisar som bara gillar att ha kul ihop. Har ni några mål med er musik och vart ni ser er själva i framtiden?
– Ja, vi vill fortsätta att ha kul och bara göra musik, skriva bättre låtar och fortsätta utvecklas. Vi vill skriva större, bättre låtar och försöka få till några bra releaser som vi kan vara riktigt stolta över.

Berätta om er debut-EP Hold Music?
Hold Music är en kollektion av låtar som vi samlat på oss under de senaste året. De flesta av dem är tidiga låtar som vi satte ihop för länge sedan. Vi gick ursprungligen in i studion för att bara spela in en singel, men vi ändrade oss direkt och ville spela in fler av de låtar som vi hade skrivit innan vi gick vidare till nästa projekt. Inspirationen till titeln Hold Music är från ett call centre där några av oss brukade arbeta och känslan från de vardagar när vi lyssnade på musik och önskade att vi höll på med något annat.

Ni släppte EP:n via Punk Slime Recordings, hur känns det att jobba med dem?
– Grymt! Vi är så peppade över att någon ville ge ut vår musik och vi kände verkligen att det gänget var perfekt för oss. Vi är glada över att EP:n äntligen är ute och peppade inför våra kommande releaser.

Vi måste prata om det faktum att ni bor i en stad som jag brukar kalla mitt andra hem; Brighton. Har ni någon speciell plats där som ni finner inspirerande?
– Brighton är fantastiskt och lite konstigt, men vi älskar att bo här. Mitt sovrumsfönster är verkligen en källa till inspiration. Jag har en lägenhet i den centrala delen av Brighton där jag spenderar den större delen av mina dagar begrundades över folket utanför som kommer och går. Jag har sett några riktiga sevärdheter från mitt sovrumsfönster, en av höjdpunkterna var när en person elpistolade sin kompis och när fyllo stal en hel vagn med växter från en restaurang under mig.

Har ni något smultronställe som en borde kolla in?
– Gå till Shout out Yefsis for autentisk grektisk mat och till Helmston för en riktigt god Dahl.

Hur är musikscenen i Brighton det här året?
– Den är fantastisk, det finns så många band och talangfulla människor här. Hardcore-scenen har verkligen kommit igång det senaste året, det är grymt!

Berätta om er er låt Hotdog Birthday Party?
– Hotdog Birthday Party var den låten som skrevs sist på vår självutgiva EP Slow Burner. Titeln är helt orelaterad och låten är ett brev till dig själv, om att känna sig skit och titta sig i spegeln och tala om för sig själv att en måste ta tag i sitt liv.

Vad händer i höst?
– Vi har några gig de kommande månaderna och vi är verkligen peppade över att få spela tillsammans med ett antal andra grymma band. Vi har skrivit en hel del nytt också som vi kommer att börja spela in snart.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This