Beach Fossils släpper tidigare outgiven låt

av | maj 27, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Beach Fossils debutalbum fyller 10 år och i samband med jubileet delar bandet nu med sig av en tidigare outgiven låt.

Det New York-baserade bandet Beach Fossils självbetitlade debutalbum fyller 10 år och i samband med jubileet står det nu klart att samlingen kommer att ges ut på nytt under i hösten.

På jubileumsutgåvan kommer även en tidigare osläppt låt under titeln Time att finnas med och redan nu kan vi lyssna på B-sidan som släpptes för streaming under gårdagen.

– För mig handlade denna skiva om eskapism. I mitt sinne flydde jag från New York, jag flydde från ensamhet, jag flydde från hunger. Jag var utbränd och behövde skriva låtar som fick mig att må bättre. Jag kände att världen var en kall och svår plats och jag visste att många andra kände det också. Jag mediterade mycket och fick veta att meditation kunde lära dig att vara i fred med dessa känslor, så med det här albumet ville jag skapa en miljö där människor kunde försvinna och gå vilse för en stund, berättar Dustin Payseur i en kommentar om debutalbumet.

I höst var det tänkt att Beach Fossils skulle ge sig ut på turné med Wild Nothing. Men om dessa konserter blir av är ännu inte klart.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Kohei Kawashima

Pin It on Pinterest

Share This