Vi tipsar högt och lågt om asiatiska skräckfilmer. Blod, gore och förtjusande vampyrer med mera!

A Girl Walks Home Alone At Night. Foto: Kino Lorber

A Girl Walks Home Alone At Night. Foto: Kino Lorber

A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT
Filmen är iran-amerikanska Ana Lily Amirpour första långfilm, och den väckte stor uppmärksamhet när den kom för sin originalitet och snygga scenografi. Den är inspelad i USA men utspelar sig i den fiktiva iranska småstaden Bad City, och följer en ung kvinna som inte nämns vid namn, spelad av Sheila Vand. Kvinnan är vampyr, en mänsklig sådan. Inte sympatisk, inte osympatisk. Hon möter Arash, spelad av Arash Marandi. Inte särskilt läskig, men en fröjd för ögat.

THE EYE (GIN GWAI)
Regisserad av Pang bröderna, Oxide Pang Chun och Danny Pang. Filmen är från Hong Kong och Singapore. En ung kvinna genomgår en hornhinne-transplantation och kan för första gången se, men hon ser mer än hon bett om, då förra ögonägarens brutala minnen poppar upp i tid och otid.

Ichi The Killer. Foto: Omega Project

Ichi The Killer. Foto: Omega Project

ICHI THE KILLER (KOROSHIYA 1)
Brutal japansk film av Takashi Miike. Yakuzan Kakihara letar tillsammans med sina gängmedlemmar efter en boss som försvunnit spårlöst med pengar, och de stöter på psykopaten Ichi. Har våldsamma Kakihara mött sin överman? Extremt blodigt och urspårat – men på det bra viset.

CURE
Cure utspelar sig i Tokyo. Polismannen Kenichi Takabe, spelad av Koji Yakusho, utreder mord som utförs av helt olika personer, men som mystiskt nog liknar varandra – i vart och ett av fallen hittar man en X inristat på liken. Spåren leder honom till Kunio Mamiya, spelad av Masato Hagiwara. En spännande film med oväntade vändningar.

A Tale Of Two Sisters. Foto: via Youtube

A Tale Of Two Sisters. Foto: via Youtube

A TALE OF TWO SISTERS (JANGHWA, HONGRYEON)
En sydkoreansk film skriver och regisserad av Kim Jee-woon. Två systrar, Jangwha och Hongryeon, återvänder hem efter att ha varit inlagda på mentalsjukhus efter sin mammas död. Väl hemma har deras pappa gift om sig med en elak kvinna som systrarna hamnar i konflikt med. I takt med att stämningen piskas upp börjar mystiska saker hända i huset.

Pin It on Pinterest

Share This