Krönikor

av | Dec 5, 2016

Gather Festival 2017 – Ett framtidshopp

Festivalvärldens mångsidiga nytillskott Gather har äntligen gått av stapeln och väcker diskussion kring tillgänglighet och sammanhang. Popmanis Alice Dadgostar har utforskat musikdelen av den tre dagar långa tillställningen utspridd på tre olika platser.

läs mer

Way Out West: Ljummen Oatly, avslagna headliners och ett och annat guldkorn

Så var återigen en av Göteborgs allra största festtillställningar över, leran på skorna har torkat och kanske har även festivalglittret skakats bort från örngottet. Popmanis Amanda Båmstedt var på plats och konstaterar att årets upplaga var något ljummen, men att det som alltid levererades akter som förgyllde sensommarens festivalkvällar.

läs mer

En psykedelisk 50-åring

Idag är det 50 år sedan Beatles legendariska Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band gavs ut. Popmanis Moa Marken reflekterar kring skivans bakgrund och betydelser.

läs mer

Hommage 2016: David Bowie

Låtskrivare. Musiker. Normbrytare. Innovatör, kreatör. Konstnär. Kameleont. Ikon. Nyskapare. Geni. En av de största, oavsett beskrivning. David Bowie var mer än sin musik. När världen nåddes av det plötsliga beskedet om hans bortgång den 10 januari i år, sörjde världen

läs mer

Popaganda-krönikan 2016

I helgen gick Popaganda, en av sensommarens sista festivaler av stapeln på Eriksdalsbadet i Stockholm. Popmanis Amanda Båmstedt var på plats, läs om konserterna som trollband, nostalgi och om hur musik kan få en att glömma bort att festivalmaten droppar ned på ens skor.

läs mer

Klicka här & skriv till oss!

Pin It on Pinterest

Share This