Foto: ITV Studios America

Foto: ITV Studios America/ NBC

Murder. Madness. Manson.
Så lyder slagorden för den kommande miniserien Aquarius som har premiär den 28:e maj i NBCs Video on Demand-butik. En verklig skräckhistoria från 60-talet gör sig påmind i detta kriminaldrama, producerad och författad av John McNamara. Det handlar om upptäckten av och jakten på en av tidernas kusligaste mördare, våldtäktsman och sektledare – Charles Manson.

Serien utspelar sig under Los Angeles sena 60-tal, där polismannen Sam Hodiak spelas av David Duchovny, främst känd från tv-serierna Californication (2007-2014) och The X Files (1993-2002). Serien tar sin början åren innan Charles Manson och hans beryktade sekt ”The Manson Family” begår nio brutala mord år 1969, de så kallade Helter Skelter-morden. Manson, som porträtteras av Gethin Anthony, känd från Game of Thrones, är alltså en okänd figur till en början. Under Hodiaks sökande efter en försvunnen kvinna leder spåren allt närmre denne otäcke man. Hodiak ger sig in i utredningen av Charles Manson och dramat är igång.

Det har nu gått 46 år sedan Helter Skelter-morden ägde rum i verkligheten, men fortfarande finns fascinationen kring morden kvar. ”The Manson Family” var en grupp unga, glamorösa och välbärgade människor som slöt sig samman under den manipulative ledaren Manson. Med en övertygelse om att Beatles-låten Helter Skelter förutsåg ett apokalyptiskt raskrig, uppmanade Manson till de nio kallblodiga morden i syfte att trigga igång detta krig. Trots en slående fascination kring sekten, Manson och deras gärningar, så känns det viktigt att inte glömma de som kom i deras väg. Bland de till synes slumpmässigt valda offren fanns exempelvis den 26-åriga och gravida skådespelerskan Sharon Tate, berömd för filmer som Dance of the Vampires och Valley of the Dolls (1967).

Det återstår att se vilket fokus serien väljer att lägga och om den är en serie värd att följa under sommarljusa nätter. Den som vågar får se.

Pin It on Pinterest

Share This