Älskade och hatade Bondlåtar, vad vore Bond utan den obligatoriska Bondlåten? Popmanis musikredaktion har grävt i Bondarkiven och lyssnat igenom de Bondlåtar som släppts genom åren för att finna de bästa guldkornen och de riktiga lågvattenmärkena lagom till premiären av Spectre.


Musikredaktionens bästa bondlåtar:

Goldfinger – Shirley Bassey (1964)

Shirley Bassey lade ribban högt för alla kommande Bondlåtar med denna klassiker som lyckas kapsla in allt vad Bond är i en enda låt. In och lyssna och blanda en ”shaken, not stirred”-martini på direkten.CSK_2022_0002


Live and let die – Paul McCartney &  The Wings (1973)

Att Paul McCartney ligger bakom låten hör man ganska tydligt och ibland kan man till och med höra hur lite Beatles-sound smyger sig in. Live and let die lämnar inget åt slumpen utan drar med lyssnaren på en bombastisk resa med extra allt, precis som en Bondfilm.

114746058


Skyfall – Adele (2012)

Att fånga den där Bondkänslan som Shirley Bassey lyckades förmedla i Goldfinger och göra det snyggt är något som många försökt göra men få faktiskt lyckas med. Det här är dock något som Adele gör klockrent i Skyfall, en stilren låt som många säkerligen redan hört då den blev en riktig succé i samband med filmsläppet.

skyfall-song


Det finns en uppsjö av Bondlåtar varav många är riktigt bra, dock har det även producerats en del som kanske inte heller blev speciellt lyckade.


Musikredaktionens sämsta bondlåtar:

The man with the golden gun – Lulu (1974)

Ambitionen att få fram en riktig Bondkänsla finns men 20 sekunder in i låten möts vi av en bitvis nasal sångröst som sedan kommer att framföra ett och annat nödrim. Som om detta inte vore nog toppas låten även av en gitarr vi önskar hade fått stå orörd.

81s49YP05oL._SL1300_


Die another day – Madonna (2002)

Att kombinera Madonna med Bond gick inte något vidare utan känns mest smålustigt och väldigt otippat. I denna låt bjuds vi på ett futuristiskt Madonna-sound som skär sig i mötet med Bond som oftast brukar flirta med sina tidigare retroförlagor. Det stilrena som Bondlåtar brukar sträva efter är som bortblåst, istället får man känslan av att agent 007 snart ska träda in genom dörren till ett disco anno tidigt 2000-tal.

Madonna+Die+Another+Day+-+Gold+Promo-s+528196

Pin It on Pinterest

Share This