Adrianne Lenker från Big Thief annonserar två soloalbum

av | sep 3, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Nyheter

Big Thief-medlemmen annonserar två soloalbum och delar med sig av nya singeln anything.

Big Thief släppte i fjol de två albumen U.F.O.F. och Two Hands och nu står det klart att Adrianne Lenker från bandet kommer att släppa två soloalbum i år. Båda albumen skrevs och spelades i april under livet i karantän då Adrianne Lenker bearbetade ett brustet hjärta.

Albumen kommer att släppas den 23 oktober via 4AD och är uppföljare till Adrianne Lenkers senaste soloplatta abysskiss från 2018. Först ut från samlingarna är den vackra singeln anything som släpptes under gårdagen.

– Jag hade en handfull låtar som jag hade planerat att spela in, men när Phil anlände var jag på en helt ny nivå av ett krossat hjärta och låtarna flög genom mina öron. Jag låg bokstavligt talat på botten under halva tiden. Men vi gjorde det vi kunde och mycket av fokuset låg bara på att få i oss näring. Vi lagade mat direkt på vedspisen och gick på promenader till bäcken varje dag för att bada. Jag är tacksam för den här musiken som har uppstått, dessa låtar har hjälpt mig att läka, berättar Adrianne Lenker.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Fotograf:
Press

Pin It on Pinterest

Share This