5 akter du inte får missa på by:Larm 2020

av | feb 26, 2020 | Artiklar, Framsida Startslider

För att hjälpa dig att navigera i helgens by:Larm-program, har vi valt ut 5 akter du måste se. Ska du inte dit? I så fall har du 5 grymma musiktips!

Jakob Ogawa

Jag har varit hooked på Jakob Ogawas sömniga falsettröst och lo-fi indie sedan hans och Clairos välsignade slöa duett på 2017 års You Might Be Sleeping. Han har haft en internationell framgång som inte riktigt varit lika uppenbar på sin skandinaviska hemmaplan, men för alla som är kära i obrydd indiemusik dränkt i choruseffekt à la Mac Demarco, är Jakob Ogawa någon att hålla öronen på.

När? Fredag 11:00 – 11:30
Var? Kulturkirken Jakob

Spurv

Den känslomässiga resa som post-rock, med sin unika klangbild, har förmågan att ta med en på är en underbar upplevelse. I Spurv finner vi precis denna känslan. Instrumenten ältar förtvivlat medan de steg för steg bygger upp mot klimax, som en blanding av This Will Destroy Yous uppgivna mörker och God Is An Astronauts storslagna crescendon av hoppfullhet. Det här kan bli precis hur mäktigt som helst.

När? Fredag 24:00 – 00:30
Var? John Dee

Emelie Hollow

Här är en röst som gör sig lika bra seglande i höga balladskyar som i intimt viskande sång. Lite finstämt piano, körer utsmetade med reverb och ett par episka baskickar så har vi hittat hem till Emelie Hollows emotionella popland. Hennes enstaka EDM-poppiga dängor, bland annat med Alan Walker, är något helt annat och knappast hennes fel. Bli istället frälst med hjälp av låtar Away och HE. Bara ge mig mer av denna röst!

När? Torsdag 21:00 – 21:30, Lördag 21:00 – 21:30
Var? Kulturkirken Jakob, Ingensteds

Jockstrap

Vad vore vi utan alla ovärderliga musikskapare som vågar ta sitt skapande bortom konventionella gränser? Ja vi hade inte fått kreativa injektioner som Jockstrap i alla fall, det är ett som är säkert. Det är lika delar drömmig lo-fi indie och oförutsägbar experimentell leksakspop, där referenserna snuddar vid andra utmanande akter som bo en och Jib Kidder. Ja de är uppenbarligen lite svåra att rama in. Gå och se och förundras istället!

När? Fredag 21:00 – 21:30, Lördag 20:00 – 20:30
Var? Revolver, Kafé Hærverk

Combos

Combos är hård punk-rock som är lika energiskt headbangvänlig som tydligt slagordspumpande. Det är omöjligt att inte vilja slänga sig in i en glad mosh pit, hockeykörsjungande ”boom shakalaka boom boom shakalaka”. Jag hoppas innerligt att de får en publik som inser samma sak, får då kan det här bli hur bra som helst. SES DÄR!

När? Fredag 21:30 – 22:00, Lördag 23:00 – 23:30
Var? Blå, John Dee

Författare:
Jonas Hallén, Skribent

Fotograf:
Fredrik Harper
Eline Kjøl Berg
Kristoffer Klunk Nyborg
Ida Fiskaa

Pin It on Pinterest

Share This